nn

Saturday, December 31, 2011

ADILLA'S ENGAGEMENT CEREMONY @ PUTRAJAYA (31/12/11)





Adilla's (cousin) engagement ceremony at Putrajaya...

ini semua 'stok mami mami' penang mari....
dah salam banyak kali, tak balik balik lagi...


credit pic : adilla's FB

Thursday, December 29, 2011

FINALLY!!



'Esok' yang saya cakap semalam tu, dah pun berlalu, Alhamdulillah, semuanya mudah, berjalan dengan lancar...sekarang sedang menahan mata yang sangat mengantuk sejak orientasi tadi lagi sebab semalam tidur tak lena...oh..tahukah anda, saya bersusah payah meng'google' ejaan yang betul untuk orientasi sebab tiba tiba rasa macam dah lupa ejaan untuk ORIENTASI ..terukk..agaknya otak saya sudah terlalu penat sampai dah tak mampu nak menampung maklumat2 yang mudah mcm itu.... *sigh


oh ya..tadi terlupa bawa kamera sebab sibuk ingatkan diri "jangan lupa bawa dokumen penting sahaja..." mujur ada sekeping (seperti di atas) dalam handphone suami...dan..sekolah hanya bermula pada 4 januari 2012, yeay!!

TAHUN BARU, HARI BARU, HIDUP BARU

1.30 am, 30 disember 2011


Esok (jam 8 pagi hari ini sebenarnya) hari bahagia Nur Iman sebab dapat pakai baju baru, kasut baru, beg baru semuanya baru....bermakna, bermulalah satu episod baru dan rutin yang baru juga untuk mama...hari orientasi sekolah je pun,tapi mama yang over sampai tak boleh tidur...sesi persekolahan bermula pada 3 jan 2012 nanti..oh..berdebar lagi...seronok pun ya...entah,tak tahu nak cakap....eh..Bilalah humaira nak tidur ni? dari tadi asyik menyanyi twinkle twinkle little star berulang ulang tak habis2 lagi? Humaira pun ikut berdebar sama mcm mamakah? Cepatlah esok berlalu pergi.....

Friday, December 16, 2011


me, my niece n my daughter @ icity,shah alam

Thursday, December 15, 2011

Takdir - Opick feat. Melly Goeslaw





Dihempas gelombang dilemparkan angin
Sekisah ku bersedih ku bahagia
Di indah dunia yang berakhir sunyi
Langkah kaki di dalam rencana Nya
Semua berjalan dalam kehendak Nya
Nafas hidunp cinta dan segalanya
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Bila mungkin ada luka coba tersenyumlah
Bila mungkin tawa coba bersabarlah
Karena air mata tak abadi
Akan hilang dan berganti (hilang kan berganti)
Bila mungkin hidup hampa dirasa
Mungkinkan hati rindukan Dia
Karena hanya dengan Nya hati tenang
Damai jiwa dan raga
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Hanya pada Mu Ya Robbi


*Allah, terima kasih.....


oh yaa...ada Aming di situ, my most favourite Indonesian actor...



Friday, December 2, 2011

MENGHITUNG HARI

menghitung hari, menunggu 'hari dewasa'...Allah aku bahagia... 


‎"Allah..ampuni hambamu ini, beri ketenangan yg berpanjangan, ank2 yg soleh dan solehah, rezeki yg diberkati, umur yg dirahmati, suami yg soleh pelindung kepada isteri yg solehah, berikan kekuatan Mashitah dan Siti Khadijah bagi hambamu ini, dalam menempuh ujian di dunia, mati dan akhirat nanti...Ameennn.."

"lambaian madinah menggamit bumi hambaMu tercinta Muhammad saw, gunung batuan, padang pasir tandus memukau pandangan mengimbau kegigihan Muhamad & kegigihan Abu bakar berhijrah dr kejahilan...kecerahan iman yg dipohon buat hambaMu yg hina ini, memasuki bumi Madinah...tanah syuhada kedamaian abadi.. aliaah.. "



MY NUFFNANG