nn

Wednesday, July 27, 2011

AHLAN YA RAMADHAN


teruja menunggu kedatangan Ramadhan tahun ini..syukur ya Allah. 





Tuesday, July 26, 2011

FAMILY DAY 2011 - OSTRICH SHOW FARM

JULY 17 2011



comel tp busuk...










sebelum balik k.l ,singgah makan Asam Pedas..delicious!


*overall, ok lahh..tp enjoy lg family day yg last year punya,



FAMILY DAY 2011 - ILF PORT DICKSON II

july 17 2011



FAMILY DAY 2011 - ILF PORT DICKSON

July 16 2011

 semua di wajibkan bawa hadiah, saya cuma sempat sediakan goodie bag ni...











to be continued... *wink

Monday, July 25, 2011

KASUT OH KASUT...



beberapa minggu lepas, tgh berjalan2 kt shopping mall, flat shoe kegemaran saya tiba2 'ada mulut' . ok..nk spesifik lg, terkoyak skit kt tapak..nk nangis rasanya sbb mcm dlm entry sebelum2 nih, sy pernah ckp sy kurang gemar beli kasut, maknanya saya manusia jenis kurang kasut dan suka pakai kasut sampai 'hancur'...ada sebabnya...

lps kejadian tu sibuk heret ank2 pergi cari kasut yg bersesuaian dgn budget yg ada dlm wallet.. sy masuk 3 kedai..kedai pertama, byk pilihan yg kena dgn citarasa dan budget (perlukah sy spell BAJET atau kekal dgn BUDGET..ok,abaikan..) ketiga2 pilihan yg saya suka tak ada saiz saya..ok, fine.

kedai kedua..kurang pilihan, yg ada saiz bersesuaian pun tak menepati citarasa. kedai ketiga,byk sgt pilihan, dh la kedai tu buat clearance sale..so kasut yg ada, murah sgt..

"dik, yg ni bg saiz bla bla bla dik.."
"sorry kak , dh habis, tinggal 5 dgn 6 je.."
"yg ni dik.."
*check stok
"tinggal saiz 5, 6, 7 je kak.."
"yg ni dik..."
"yg ni pn tinggal 5, 6, 7 je.."
"yg ni dik..."
"tinggal 6 dgn 8 je.."

dan begitulah seterusnya smpai 13 kali okeh..ya!! 13 kali bermakna 13 pasang kasut dan semuanya tak ada saiz saya...nasib baik budak tu bagus betul, sanggup layan saya..ok, ini bukan kali pertama, sejak dulu lg sebenarnya, selalu menghadapi masalah saiz bila nk cari kasut..phewwww!! sabar je lah wahai kakiku yg bersaiz 9 / 10..
no wonder lahh sy tak blh jd shoes addict...haha..
ps : hairan jgk, selalu ketiadaan saiz di sini bermakna dh habis dibeli sbb rmai org 'ber'saiz mcm sy kah atau saiz tu mmg tak dihasilkan? oh..sedihh.

beli beg tak perlu saiz *wink





Td baru balik dari membeli barang dapur di hypermarket dgn ank2..bercadang mahu tukar fabric softener Downy kepada yg baru sbb hidung mcm dh lali sgt dgn pewangi Downy yg "saya tak pakai minyak wangi tu" .
terus jatuh hati pada bau Comfort ni (botol putih) ..
balik rumah, dgn semangatnya (serius bersemangat sbb tak sempat pn letak beg dan tanggalkan tudung lg) terus basuh baju sbb tak sabar nak guna fabric softener yg baru.

masa tgh sibuk membasuh dan masukkan Comfort tu ,humaira' tegur..
"wowww..wanginya shabun baru mama, adik shuke laaaa.. "
sy spontan menjawab "ya, wangi mcm makngah..."
(merujuk kepada kakak sulung saya yg berada jauh di Kedah sana)

oh ya, baru teringat, kakak saya mmg menggunakan pewangi ni sejak sekian lama dan beliau pernah mencadangkan kepada saya supaya menggunakan yg ini..
oh...rupa rupanya saya terlalu rindukan beliau, dpt bau pn jadilah *sad




Saturday, July 2, 2011

30DC (day 2 - your fav movie)

Thirty, Flirty and Thriving...
oh..tak sabar menunggu usia 30. :P








ada Mark ruffalo di situ <----- salah satu sbb


30DC (day 1 - your fav song)



byk lagu kegemaran sy sebenarnya, tp hanyalah lagu2 beliau dan The Hoosiers.. lagu kegemaran di sini bermakna dgr smpai nk pecah telinga kemudian hafal semua lirik tanpa gagal sambil miming dgn meng'hollywood'kan lidah anda <----- definisi lagu kegemaran menurut saya (?)

sekian, terima kasih


MY NUFFNANG