nn

Tuesday, April 26, 2011

WORDLESS WEDNESDAY 1

*GUCCI GG TWIN IN METALLIC MAUVE


24 april 2011

lokasi : taman bukit jalil





today's movies - (SUPERHERO MOVIES)


rating : 5 out of 10

* sila make sure anda dh pernah menonton spiderman I, II / X-men / fantastic four dan tahu apa itu facebook, wikipedia, google dsb....


Friday, April 15, 2011

HAPPY BIRTHDAY SAYANGGGG!!!!!

14 april 2011
selamat ulangtahun ke-6 nur imaan..mama sentiasa mendoakan yg terbaik buat kalian..moga diberkati dan dilindungi Allah dunia akhirat.. terima kasih sbb rajin tolong mama..mama sayang kakak!!!





gambar tahun lepas..


Monday, April 11, 2011

HIJAB: A symbol of FAITH, or a FASHION statement?


subhanallah...a very good reminder!



30-DAY CHALLENGE (day 30)

WHO ARE YOU? :

"my name is Aliah Abdullah and i'm not a terrorist. "



yeay...challenge dah habis!

30-DAY CHALLENGE (day 29)

IN THIS PAST MONTH, WHAT HAVE U LEARNED :

jangan makan roti sapu nutella tiap tiap malam sebelum tidur. kalau nak naik 3kg dalam masa 5 hari, silakan....

Friday, April 8, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 27)

WHY ARE YOU DOING THIS 30 DAY CHALLENGE? :

rasanya 30 day challenge ni sesuai yg amat utk mereka2 yg berblogging sekadar suka suka smpai satu tahap pernah tak ada idea lngsung dan memakan masa hampir sebulan untuk updated satu en3 baru.

sayalah orangnya,
walaupun saya gagal meng'updated' mengikut hari dan tajuk dengan betul.

30-DAY CHALLENGE (day 26)

WHAT DO YOU THINK ABOUT YOUR FRIENDS? :





30-DAY CHALLENGE (day 24)

A LETTER TO YOUR PARENTS :

emak abah,

aliah sayang emak abah dunia akhirat,
kalau boleh biarlah Aliah yg pergi dulu sebelum emak dan abah,
sbb Aliah percaya, org lain, waima anak , suami, sahabat dan adik beradik sendiri pun boleh berubah ubah perasaannya, boleh lupa ketiadaan kita sekali sekala, tetapi tidak emak dan abah..

terima kasih emak,
kejut aliah tiap2 pagi pergi sekolah,
terima kasih emak,
masak sedap2 dan jaga makan pakai kami,
terima kasih emak,
selalu sabar dgn karenah kami,
terima kasih emak mengandungkan aliah selama 9 bulan,
terima kasih emak,
kerana tidak pernah terdetik untuk meninggalkan kami walau apa pun dugaan yg dtg.
terima kasih kerana menjadi sahabat yang terbaik!
terima kasih terima kasih, terima kasih, terima kasih..

terima kasih abah,
kejut bangun solat subuh tiap2 pagi..
terima kasih abah,
susah payah penat lelah mencari nafkah setiap hari tanpa jemu,
terima kasih abah,
mengimamkan solat kami tanpa gagal sejak kami belum baligh lg..
terima kasih abah,
menjadi penasihat kami yg terbaik,
terima kasih abah,
kerana selalu tegas dgn kami..
terima kasih abah,
tak pernah jemu jemu menghantar dan menjemput aliah balik sekolah.

thank you,terima kasih, syukran, gracias mak abah!





SEKADAR RENUNGAN...



Thursday, April 7, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 23)

SOMETHING YOU CRAVE FOR A LOT :


sumber : aimi laili


KACANG POOL !!




30-DAY CHALLENGE (day 21)

A PICTURE OF SOMETHING THAT MAKES YOU HAPPY :


Errr...ini pun dikira sbg 'something' kah? sbb bila difikir fikirkan balik, ini saja yang mampu membuatkan saya happy..



30-DAY CHALLENGE (day 20)

SOMEONE YOU SEE YOURSELF MARRYING WITH IN THE FUTURE :

tiba tiba rasa mcm byk soalan dlm 30 day challenge ni lebih sesuai untuk 'budak2 baru nak UP'... malangnya, saya bukanlah salah seorg dari mereka atau sebenarnya,adakah saya dh pun jd mcm mereka2 itu? oh tidakkk!!

MY NUFFNANG