nn

Thursday, March 31, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 19)


NICKNAMES YOU HAVE AND WHY DO YOU HAVE THEM :

errrrr...............

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



30-DAY CHALLENGE (day 17)

SOMEONE YOU WOULD WANT TO SWITCH LIVES FOR 1 DAY AND WHY :


flixster.com


Jenna Rink!!
Thirty and flirty and thriving....


*merepekla soalan ni, saya pun satu, melayannn...



30-DAY CHALLENGE (day 16)

ANOTHER PICTURE OF YOURSELF :


'sihat'nyaa beliauu..makan apa ni??




Wednesday, March 30, 2011

today's movies


dah lama betul saya tak menghadap dvd, sejak kurang sihat dulu..mood pn tak ada, semangat nak tgk horror movie pn langsung hilang sejak tu..padahal yg tu la kegemaran..

so, baru2 ni berjinak jinak balik melayan movie, sbb rasa agak ketinggalan bila tak menonton movie2 yg terbaru...alasannnn..hishh.

so, hr tuh terus maratonkan mereka2 yg berkenaan..

********************************************

beli dvd ni dh lama, sebelum keluar wayang lg (nampak sgt cetak rompak) baru2 ni je rasa nak tgk..tgk pun sbb hero dia 'Harry' (harry adalah james franco dan james franco adalah harry) dan sbb dh terbaca dulu kisah Aron Ralston ni dan sbb 'abg besar' dh pinjam tgk dulu lepas tu ckp "besttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.." tgk betapa panjangnya dia punya best smpai sy pn teruja nk tgk.
rating : 7 out of 10

(lps tu terus tdo, terus beliau masuk dlm mimpi , mimpi jalan2 dgn beliau kt situ sambil tersepit tangan...)

.............................................................................


esoknya, rajin lagi nk tgk movie, so rasa mcm , klau semlm Aron leh masuk mimpi aku, kenapa tidak aku layan movie nih supaya Mark ruffalo pula yg menjelmakan diri..


dah tgk berkali2, tgk sbb hero dia dan sbb bajet Gwyneth.. menonton dgn bersungguh2 sambil peluk bantal, senyum sorg2 depan tv (suami yg ckp, sbb masa menonton saya berada dlm keadaan separa sedar sbb terlalu asyik sgt tgk betapa cantiknya Donna Jensen tuh..)
rating : 8 out of 10

lps habis tgk movie nih, blh plak rasa nk layan satu lg movie sbb suami baru beli...


Sanctum, bolehh la tahan boleh blah....sy tgk smbil forward forward dan forward sbb byk sgt bla bla bla...part terkoyak kulit kepala tu sy tertgk lama lama la pulakkk, ishhh...and, guess what? menatang Sanctum nih yg masuk dlm mimpi aku mlm tuh dan bukannya mimpi jd pramugari dan bercinta dgn Ted mcm niat asal sy td masa tgk View From the Top...
rating : 5 out of 10



pengajaran di sini ialah jgn tgk movie pelik2 sblm tdo boleh tak? nanti 'dia' masuk dlm mimpi tau..statement mcm budak2, tp serius nih.




30-DAY CHALLENGE (day 15)

PUT YOUR IPOD ON SHUFFLE : 1ST 10 SONGS THAT PLAYED :

saya taktau kenapa susunan mereka tidak mengikut abjad.

1. stop giving me verses part 1 (The Hoosiers)
2. stop giving me verses part 3 (The Hoosiers)
3. OST winter sonata Only You (heh..jiwanglahh kauuu)
4. Get Another Boyfriend (BSB)
5. All rise (Blue) - lama tak dengar lagu poyo ni...kenapa kau ada dlm list?
6. Talk (coldplay)
7. Talk Alternative Version (Coldplay)
8. Sinambungan Cinta (Gravity) - boleh gelakkan tahap jiwang saya sekarang..miming sambil drive, heaven! ceh...
9. Killer (The Hoosiers)
10. Ever Ever After ( Carrie Underwood)

syukurlah 10 senarai saja, sbb, klau lebih, senarai2 seterusnya agak memalukan yg mana mereka adalah merupakan boy band yg hanya tahu menari menari dan menari sahaja sambil menyanyi, sambil cover kawan (tak tahu penat ke hapa) ...pondan enough!!
*(pondan pondan pun, yg tuh la yg kau lekat poster dia besar besar kat tingkap bilik asrama dulu.)



30-DAY CHALLENGE (day 14)

A PICTURE OF YOU AND YOUR FAMILY :

sekarang bajet mcm gwyneth paltrow menikah dgn chris martin lps tu dpt apple dgn moses, ceit ceit ceit...

motif : ketandusan 'a picture of your family' walaupun sebenarnya 'your family' tuh tak semstinya suami dgn ank2, blh jd adik, kakak, abg dan sebagainya...


Sunday, March 20, 2011

temujanji di akuarium part 2

Eis dah ambil bahagian buat yg part 1, so sy sambung yg part 2 pulak...bergelut nak menamakan entry ini sebagai apa, last last ambik keputusan buat sambungan sajalahh...



.......................................................................



"Kae menciwi dgn beg baru.." haahaha..


berharap akan ada pertemuan yg seterusnya selepas ini...






Wednesday, March 16, 2011

.............





"This blog is a snapshot of what interests me right now. Don't be shocked if none of the posts are related and half of them are geeky."

Monday, March 14, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 11)


ANOTHER PICTURE OF YOU AND YOUR FRIENDS :




* best friends forever! *


Tuesday, March 8, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 10)

SONGS YOU LISTEN TO WHEN YOU'RE HAPPY, SAD, BORED, HYPED, MAD :
semua lagu2 The Hoosiers dan disesuaikan mengikut mood..








30-DAY CHALLENGE (day 09)

SOMETHING YOU'RE PROUD OF IN THE PAST FEW DAYS :



segalanya mengenai mereka, mereka dan mereka!!


Thursday, March 3, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 07)


A PICTURE OF SOMEONE THAT HAS A BIG IMPACT ON YOU :





(serius, terlalu memberi impak, )


with Khaled Said's mother
"i'm not a hero... those who were martyred are heroes.."


++ saya, kalau mengadap internet membaca perihal politik, memakan masa berjam jam sampai satu tahap saya akan berfikir dan berfikir mengalahkan 'abg Najib' <----- auwww!!



.................................................................

pst : terfikir ank2 muda kita, akan adakah 'Wael' dan 'Khaled' di sini??


Wednesday, March 2, 2011

30-DAY CHALLENGE (day 06)

FAVOURITE SUPERHERO. AND WHY? :

SPIDERMAN!!!
 siap blh hafal part mana Mary Jane ckp "watch out!"...annoying! 

sy suka Spiderman sbb Spiderman adalah Tobey .. bermakna klau lps nih Spiderman dh tukar watak, dh tak ada Tobey lg, sy kena cepat2 cari superhero yg baru .. *sad


marvelgaiden.blogspot.com



atauuu...mungkinkah yg ini superhero kegemaran saya??



















*the hoosiers*







30-DAY CHALLENGE (day 05)

A PICTURE OF SOMEWHERE YOU'VE BEEN TO :


-Penyabong, Mersing, Johor (eh, serius tak tahu nama yg paling tepat)
-(berharap dpt ke sana lg, tp memikirkan perjalanan yg memakan masa 6-7 jam, lupakan buat sementara 



MY NUFFNANG