nn

Tuesday, November 24, 2009

Tuesday, November 17, 2009

TODAY'S DVD (TRICK 'R' TREAT)



vampire? killer? warewolf? drakula? u name it....semua ada dlm ni...
9/10

Sunday, November 15, 2009

today's dvd - WRONG TURN 3


kenapa yang ini tak best macam wrong turn 1 dgn wrong turn 2?
6/10 !!

Friday, November 13, 2009

BRING BACK FERRIS TO MALAYSIA




































baru semlm baca post tentang kes Ferris di blog bro Mazidul
sebelum ini pun pernah buat satu post tentang Ferris lepas menonton rancangan Talian Hayat NTV7 


kebetulan, baru sebentar td dpt komen dari ibu Ferris 
terkejut, terharu dan sgt2 ingin memberi sokongan walaupun dari jauh....
klik sini untuk entri lama..


baca juga post dari saudara Syahril Kadir untuk sedikit maklumat terbaru kes Ferris...

join group di Facebook
BRING BACK FERRIS TO MALAYSIA


add link and be followers 
FERRIS WITH LOVE

"MOHON ALLAH LINDUNGI FERRIS, SHARLINIE DAN SEMUA KANAK - KANAK YANG HILANG DAN TAK DAPAT DI KESAN SEHINGGA KINI...MOHON JUGA ALLAH PERMUDAHKAN URUSAN PENCARIAN MEREKA, DAN KUATKAN SEMANGAT IBU BAPA MEREKA... AMINNN..."

Thursday, November 12, 2009

makan ayam tapi alah chicken little?


tadi sbuk mengemas dvd2 imaan....
terjumpa dvd chicken little....
saya pn pasanglaa dvd nih..
konon nk imbau kenangan lama...
semasa mengandungkan humaira' 
saya mengalami alahan terukkk sgt....
tak mkn, tak keluar rumah, tak boleh kena matahari (seriously,sewaktu mengandungkan humaira',kulit saya putih melepak!!!) 
tak boleh naik kereta, tak boleh jln jauh, moody tahap kronik, anemia, vertigo....wahhh...mengadanya..

tp, habis sj alahan tuh, tembam mak datukk!! 68kg....
so, sepjg 4-5 bln alahan...
tak byk jalan2...
'berkampung' di rumahhh sahaja...
duduk dlm bilik, tak buka tingkap dan langsir langsung, berbaring dlm gelap dari pagi smpai  pagi esoknya...mcm pontianak harum sundal malam.

bgn sekali sekala sahaja buatkan susu imaan, mknan imaan, mandikan imaan, atau klau nk termuntah...
rutin imaan setiap hari..
dr pg smpai mlm..tgk dvd...(ya saya tau, saya sedikit gagal di situ...gagal melawan alahan..)
dlm 1-2 bln hari2 pun nur imaan asyik disogokkan dengan dvd Chicken Little ini sahaja..
supaya behave dan tak ganggu mama... (kejam lagi di situ)

bilik saya berhadapan dgn ruang menonton, jd, saya blh menonton tv dari bilik jika pintu dibuka....
smpai satu masa, br saya perasan....
saya tak boleh tgk langsung CHICKEN LITTLE ini...
soundtrack CHICKEN LITTLE pun saya tak boleh dengar...
poster,gambar , semuanya yg berkaitan dgn Chicken Little (bukan chicken yaa) saya tak boleh tgk...


akibatnya...saya nak termuntah dan ...ok,fine dah muntah pun...
masalahnya di sini ialah, perkara ini berlanjutan shinggalah sekarang, masihhhh tak dapat diubati...

pelik2 sungguh manusia bernama perempuan ni klau mengandung....
apa2 pun, bersyukurlah jika anda ada alahan sewaktu mengandung...
alahan itu salah satu nikmat mengandung....

MY NUFFNANG